Dijital PR hizmetlerimiz

Digital PR hizmetlerimiz

Medyada Haber Olarak Rakiplerinize Fark Atın!

Yayın mecralarına herkes reklam verebilir, ancak çok az şirketin haberleri medyada yer bulur. Digital PR sayesinde diğer bir büyük kazanımız ise, sektörde var olduğunuzu, bu sektörde kalıcı olduğunuzu, sektöre yön veren bir kurum olduğunuzu rakiplerinize göstermiş olacaksınız. Kıyasıya rekabetin yaşandığı sektörünüzün temel taşlarından biri olduğunuzu birçok rakibinize fark atarak göstermiş olacaksınız

Nüfusunun üçte ikisine yakın kısmının internet, cep telefonu ve sosyal medya kullanıcısı olan ülkemizde her markanın dijital PR planına ihtiyacı var. İnternet kullanımı ve sosyal medyanın gelişmesi sonucu şirketlerin ve markaların internet üzerinden verdiği reklamlar artarken, markanın sürekli gündemde olması için yapılan Digital PR planlamaları da yayılıyor.

İnternet erişiminin ve kullanım sıklığınında artışına paralel, internette yer alan içerikler ve eWOM (online ağızdan ağıza pazarlama) tüketiciler için çok büyük önem kazandı. Herhangi bir ürünü veya hizmeti satın alma sürecinde Türkiye’deki insanların 45%‟i online search sonuçlarından, 42‟si o ürün ve o ürünü veya hizmeti satan şirketle ilgili online haberlerden etkleniyor.

Arama motorlarında “referanslı içeriklerle” çıkabilmenin yolu ise prestijli sitelerde yayınlanan haberlerle mükmün oluyor. Gazete-Dergi-Radyo-TV mecrasından farklı olarak internette yayınlanan bir haber ortalama 4-5 yıl internet ortamında kalıyor. Ve bu haberler şirketlerle ve ürünlerle ilgili arama motorlarından sorgulama yapıldığında potansiyel müşterinin veya iş ortağının karşısına çıkıyor.

Dijital PR’ın Amaçları

Digital PR; bir markayı, bir şirketi bir projeyi veya bir online varlığın yönetmek ve iyileştirmek için online yöntem ve araçların kullanılmasıdır. Digital PR; sosyal medya, sosyal imleme ve paylaşım, arama motoru, blog, forum, haber siteleri gibi internet araçlarının halkla ilişkiler amaçlı kullanılmasıdır.

Bunlara ek olarak hedef kitle ile kurulan iletişimin yanı sıra, SEO ile arama motorları için optimize edilen basın duyurularının yayını, sosyal medya siteleri aracılığıyla basın duyurularının yayılması, kişisel/kurumsal virallerin oluşturulması, bir kurum hakkındaki bilgilerin paylaşımı, marka hakkında konuşulmasının sağlanması, marka yeniliklerinin takip edilebilir hâle getirilmesi, büyük kitlelere kısa sürede e-posta yoluyla erişilmesi, acil durumlarda müdahale edilmesi, marka iletişimine karşı olumlu ve olumsuz tepkilerin ölçülmesi, word of mouth ve word of mouse (!) iletişimin teşvik edilmesi ve daha birçok online faaliyet Digital PR kapsamındadır.

Unutmamak gerekir ki Digital PR, geleneksel (ofline) PR’dan farklı olarak daha karmaşık ve çok katmanlı bir yapıdır.

Dijital Pazarlama  Dijital danışmanlık, markanızın internet ortamında daha bilinir hale gelmesini sağlar.  Markanızın, online ortamda daha geniş kitlelere ulaşması, marka itibarının oluşturulması, marka bilinirliğinin arttırılması dijital danışmanlık hizmeti ile mümkündür.  Markanızın potansiyelini artıracak; e-ticaret stratejileri belirleme, reklam bütçeleri oluşturma, dijital pazarlama kriz yönetimi gibi alanlarda Veka Medya yanınızdadır. Dijital danışmanlık ile pazarlama bütçeniz en verimli şekilde kullanılır.

Digital PR’ın Faydaları

Yapılan bütün haber yayınlarının sonunda onbinlerce kişi internet üzerinden basın bültenlerinizi okumuş oluyor.

Bu sayede kurumunuzu bilen, tanıyan yeni potansiyel müşteri adaylarına ulaşmanın yanında varolan müşterileriniz de hakkınızda daha fazla bilgi sahibi oluyor. Ayrıca kulak dolgunluğu ile kurumunuzu ve ürünlerinizi bilen ama bir bağı olmayan kişilere de Digital PR yaparak ulaşabiliyorsunuz.

Bu kazanımların yanında Digital PR’ın diğer büyük kazanımlarını şu şekilde özetleyebiliriz!

Arama Motorları Şirketiniz ve Ürünlerinizle İlgili Haberleri İndexlesin

Arama Motorları hakkınızda internet haber sitelerinde ve tematik portallerde çıkan haberleri indexlesin, en az 3-4 yıl boyunca hakkınızdaki pozitif haberleri internette kalsın!

Örneğin, arama motorlarında kurumunuz, hizmetleriniz ve ürünlerinizle ilgili 3. kişinin ağzından yazılmış ve sizi anlatan içerik çok fazla yok. Yapılacak haber çalışmalarının en önemli avantajlarından biri Google, Yandex, Yahoo gibi arama motorlarında 3-4 yıl boyunca işinize yarayacak hakkınızda pozitif haberlerin indexlenmesi olacaktır.

Bu sayede kurumunuz ve ürünlerinizle ilgili bir fikri olmayan potansiyel müşterileriniz şirketinizi ve sunduğunuz hizmetleri araştırdığında yani sizi google’ladığında hakkınızda internet haber sitelerinde ve tematik portallerde yayınlanan haberlere ulaşacak. Bu haberler sizin kontrolünüzde yazıldığı için hakkınızda pozitif bilgilere ulaşmış olacak. Potansiyel müşterilerinize doğru mesajları bu haberlerle vermiş olacaksınız.

Ayrıca günümüzde hemen herkes ve her kurum yeni tanıştığı veya bir şekilde iletişim kurduğu şirket ve kişileri önce arama motorlarında “kimlik sorgulaması” yapıyor.

Bir örnek vermek gerekirse, şirket yöneticileriniz mesela müşteri temsilcileriniz şirketinizi tanımayan bir müşteri adayına ya da başka bir potansiyel iş ortağınız olabilecek bir şirkete toplantıya gittiğinde toplantı sonrası, görüşülen kişi şirketinizi google’ladığında hakkınızda yukarıda saydığımız sitelerde yayınlanan haberlerle karşılaşacaktır.

Bu sayede görüşmeye gidilen şirketin sizinle çalışma sürecine girmesi süreci hızlanacaktır. Görüşülen ürün veya hizmet satmaya çalıştığınız potansiyel bir müşteri adayı ise, o kişinin sizden ürün veya hizmet satın alma süreci daha kolay olumlu neticeye bağlanacaktır.

Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz!..

Dijital Pazarlama


Dijital danışmanlık, markanızın internet ortamında daha bilinir hale gelmesini sağlar.  Markanızın, online ortamda daha geniş kitlelere ulaşması, marka itibarının oluşturulması, marka bilinirliğinin arttırılması dijital danışmanlık hizmeti ile mümkündür.

Markanızın potansiyelini artıracak; e-ticaret stratejileri belirleme, reklam bütçeleri oluşturma, dijital pazarlama kriz yönetimi gibi alanlarda Veka Medya yanınızdadır. Dijital danışmanlık ile pazarlama bütçeniz en verimli şekilde kullanılır.

Tags

Top Post Ad

Below Post Ad